Ja takk! Begge deler.

Annonse


Blu-ray og HD-DVD på samme disk

Valget mellom de to nye filmformatene, Blu-ray og HD-DVD, kan bli mindre viktig. Warner Bros introduserer nemlig en disk som kan spilles av i begge typer spillere. De nye platene er kalt «Total HD disc».

Warner Bros har tidligere varslet at de er i gang med å utvikle disken . Nå er de kommet så langt at de er klare til å kunngjøre planene sine formelt kommende tirsdag på Consumer Electronics Show i Las Vegas, i følge New York Times.

Kommet for å bli

Styreformann i Warner Brothers, Barry M. Meyer, sier til New York Times at de fikk ideén til Total HD disc, etter å ha konkludert med at både Blu-ray og HD-DVD var kommet for å bli en stund, og at ingen av dem ville komme til å tape krigen med det første.

– Den beste tingen å gjøre er å erkjenne at det kommer til å være to formater, og prøve å ikke gjøre det til noe negativt for forbrukerne, sier han til avisen.

Annonse


Kan bedre salget

Flere eksperter har hevdet at DVD-krigen har gjort forbrukerne usikre og dermed sinket salget av de nye avspillerne.

Ledelsen i Warner Bros håper nå at det nye formatet kan få fart på salget av DVD-spillere og filmer. En forutsetning er selvsagt at de rivaliserende filmstudioene går med på å gjøre sine filmer tilgjengelige i begge formater på samme disk, noe som slett ikke er sikkert.

Dobbeltspiller

En annen måte å håndtere DVD-krigen på, er gjennom avspillere som kan lese begge typen disker. LG Electronics har varslet at de kommer med en slik spiller.
Det er også ventet at andre produsenter vil lansere slike spillere under Consumer Electronics Show i Las Vegas i neste uke, i følge New York Times.

Kilde;
New York Times

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse