BEDRE ENN DVD: Blu-ray gir opplagt bedre bilde, men du må vite hva du skal se etter.

Annonse


Blu-ray mot DVD

Vår søsterpublikasjon Dingz.no har testet en av de første Blu-ray-spillerne på det norske markedet, Samsungs BD-P1000 til i overkant av 10 000 kroner.

Ikke helt enkelt

For moro skyld sammenlignet redaksjonen med bildet fra en 1000 kroners DVD-spiller. Begge spillerne fikk bryne seg på en bra 42 tommers plasma-TV fra Pioneer.

De hadde håpet at de for den journalistiske vinklingens skyld kunne smelle en hah, det var ikke verdt det! i bordet. Men så enkelt ble det ikke.

Må ha topp skjerm

Likevel er det ikke dramatiske forbedringer det er snakk om, gitt at du har middels skjerm – for eksempel en 32 tommers LCD. DVD klarer seg med andre ord veldig bra, selv om det ikke er vanskelig å se forskjell dersom forholdene er optimale.

Annonse


Detaljer som nesten er helt visket ut i DVD-versjonen trer tydelig fram på Blu-ray. Skarpheten er langt bedre, og bildet får en fantastisk dybde.

Verd 10 000?

Konklusjonen er at du må vite hva du skal se etter – og ikke minst at du må ha en flat-TV som er god nok til å få fram kvalitetsforbedringen. Til en pris av som er ti ganger høyere enn en anstendig DVD-spiller er det spørsmål om det er verd det…

Les hele testen HER

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse