Det er fare for overoppheting i 100 000 PCer med Sony-batterier.

Annonse


PC-brann på buss

Journalist Jon Herland satte torsdag seg på bussen fra Kristiansand til Oslo. Like før bussen skulle kjøre, gjorde en medpassasjer ham oppmerksom på at det kom røyk fra sekken hans.

Sony-batteri igjen

Herland fikk kastet sekken ut av bussen, og sekunder etter sto den i full fyr. Årsaken var trolig et batteri i hans Fujitsu Siemens S7020 laptop. Batteriet er produsert av Sony, og er blant de som ble trukket tilbake etter batteriskandalene i sommer.

– Vi har ennå ikke hatt noen ulykker hvor Sonys batterier er berørt, derfor har vi konsentrert oss om frivillig utbytting, sier PR-sjef Ronnie Poulsen i Fujitsu-Siemens Norge til E24.

– Ikke nok med pressemelding

Alt Fujitsu Simens gjord etter at batteriskandalen var et faktum, var å sende ut en pressemelding med de aktuelle serienumrene, Så fikk kundene ordne seg selv..

Annonse


– Det holder ikke med en pressemelding. Hus kan brenne ned og liv kan gå tapt, sier driftsdirektør IT Morten Hjalland i Aftenposten, som har driftsansvaret for Internettselskapet E24.

Den første rapporten om en PC-batteribrann i Norge kom også fra Kristiansand. De ansatte i bedriften Idé til Produkt AS opplevde i sommer at en bærbar Mac tok fyr på skrivebordet. I siste liten fikk de lagt den brennende maskinen i en stålbøtte, før den ble fraktet utendørs. Hadde ikke eieren vært til stede, kunne bygningen uten tvil ha brent ned.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse