GODT BETALT: deltakere på Microsoft-bloggen The Hive fikk denne PCen i «gave».

Annonse


Gratis laptop for å blogge

The Hive ble startet sommeren 2005 på initiativ fra Microsoft, som en uavhengig blogg for Microsoft- og Windows-entusiaster.

– Ikke markedsføring

Bloggen er både god og informativ, og har ofte vært kilde for IT-journalister på jakt etter nyheter om Vista, Media Center, Zune og andre Microsoft-produkter. Microsoft har hele tiden bedyret at det ikke er snakk om markedsføring, men uavhengig informasjon fra tredjepart.

Nå viser det seg at Microsoft i samarbeid med AMD og Acer har delt ut gratis, topp spesifiserte bærbare PCer til enkelte av deltakerne. I løpet av desember har flere fått en Acer Ferrari bærbar PC, med Windows Vista Ultimate Edition ferdig installert.

Laptop til 20 000

Modellen koster rundt 14 000 kroner i USA og i underkant av 20 000 i Norge. Vista Ulitmate Edition er topp-«modellen» i Vista-buketten, og koster rundt 400 dollar (om lag 2400 kroner) i USA for frittstående versjon.

Annonse


Oversatt til norske forhold har dermed bloggeren fått en «lønn» på over 22 000 fra Microsoft. Alt sammen for å være uavhengig av Microsoft.

Hva er en blogg?

Mange føler seg nå lurt av The Hive, og mener det ville ha vært mer redelig av Microsoft å drive nettstedet selv, med lønnet arbeidskraft. Samtidig setter saken spørsmål ved hva som er blogg og hva som er nettsted.

Flere har tatt til orde for at ordet «blogg» bare bør brukes om nettdagbøker skrevet av privatpersoner på uavhengig og idealistisk basis.

Kilde:
Eweek.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse