hd_dvd_n_blu-ray_stacked_60pc

Annonse


– Filmbransjens nye kopisikring brutt

– Klarer vi det ikke denne gangen, klarer vi det aldri. Dette er siste sjanse for oss, sa Hollywood-sjefen Andrew G. Setos under en pressekonferanse i Berlin i september 2005.

Ødelegger spilleren

AACS (Advanced Access Content System) skulle med andre ord være siste skanse mot piratene – en uknekkelig kode som skulle gi filmbransjen sikker profitt på de nye høydefinisjonsmediene Blu-ray og HD DVD.

For forbrukerne vil AACS i sin strengeste utgave blant annet bety at den dyre Blu-ray-spilleren eller PS3en din blir ubrukelig dersom du prøver å spille en piratkopiert film. Bare ved å søke om nye nøkler via nettet får du den til å virke igjen.

Gråt i Hollywood?

Nå kan sitter Setos kanskje og gråter på sitt kontor i Burbank. For skal vi tro en programmerer på forumet Doom9 er døra nå vidåpen både til Blu-ray og HD-DVD.

Annonse


Om påstandene på DVD- og videoforumet skulle vise seg å stemme, kan man kopiere HD-DVD-filmer inn på harddisken uten problemer.

– Umulig å knekke

Filmbransjen har hele tiden hevdet at kopibeskyttelsen på HD-DVD-plater, AACS (Advanced Access Content System), skulle være helt umulig å knekke. Likevel skal en hacker som kaller seg «muslix64» ha klart nettopp dette.

Ifølge «muslix64» skal hans egenutviklede program «BackupHDDVD» kunne dekryptere og kopiere filmer beskyttet med AACS.

Slår DVD-Jon på målstreken?

Den samme krypteringen brukes også på Blu-Ray-plater.

Foreløpig er ikke «BackupHDDVD» så veldig stabilt, ifølge postingene på forumet, men programmet er langt i fra ferdig.

Norske Jon Lech Johansen (også kjent som DVD-Jon) sa allerede så tidlig som i januar i år at han jobbet med å knekke AACS. Nå ser det ut som «kolleger» har kommet ham i forkjøpet.

Kilder:
Engadget
Reghardware.co.uk

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse