Wikipedia-gründeren Jimmy Wales forbeholder seg retten til å skrive om en restaurant han liker. Mens andre i Wikipedia-systemet mener han burde stoppes.

Annonse


Wikipedias far med søkemotor

Wikipedia-grunnlegger Jimmy Wales slår seg nå på det allerede nokså folksomme søkemotor-markedet. I konkurranse med Google, Yahoo, MSN og alle de andre starter han nå Wikiasari.

Mer relevant

Wikiasiari bruker samme type teknologi som Wikipedia, men på en ny måte. Det blir med andre ord en slags kombinasjon av leksikon og søketjeneste, der relevans/i> står i høysetet.

Wales har ingen illusjoner om å bli større enn Google med det første, men hevder at han etter tre år vil være å regne med blant verdens store søketjenester.

Wikipedia-alternativ

Wales med-gründer Larry Sanger annonserte i høst et alternativ til Wikipedia, Citizendium. Selv om han var med fra begynnelsen av, er sanger en av Wikipedias argeste kritikere.

Annonse


Gjenneom Citizendium-prosjektet vil ha bedre kvaliteten på informasjonen som ligger ute. Dette skjer gjennom et ekspertpanel som bidrar både med eget stoff og siler andres.

Interessant nok involverer også Wikiasari mennesker som filter for informasjonen. Begge erkjenner med andre ord at algoritmer alene ikke kan velge for oss.

Kilde:
The London Times
Les også:
Digi.no

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse