dnbnor_logo

Annonse


Norske nettbanker under angrep

To norske nettbanker har de siste dagene blitt angrepet av datakriminelle som har tatt kontroll mens kundene har vært inne i banken.

En kunde har blitt tappet for 14.000 kroner og Kripos etterforsker nå saken. DnB NOR er en av bankene som har vært under angrep.

– Vi har registrert fire tilfeller der svindlere har satt i gang betalinger i nettbanken ved å bryte seg inn elektronisk i privatpersoners PC-er. To av betalingene ble stanset i systemet, en av betalingene ble tilbakeført og i ett tilfelle har 14.000 kroner kommet på avveie, sier informasjonsdirektør Eivind Grønstad i DnB NOR ASA til TV 2.

Også SpareBank1 har opplevd angrep. Selv bekrefter de seks innbrudd på kunders PC-er og i to av tilfellene skal pengetransaksjoner være gjennomført. Ifølge banken er også to andre banker rammet.

Annonse


DnB NOR sier de nå har igangsatt tiltak for å hindre at nye angrep vil finne sted, men vil ikke gå konkret inn på hvilke tiltak som er iverksatt.

Kripos ønsker ikke å si noe om hvilken status personen som sto som mottaker av de 14.000 kronene har i etterforskningen.

Verken politiet eller bankene vil gi noen detaljer om hvordan innbruddene har foregått.

(©NTB)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse