Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Norske nettbanker under angrep

Tappet konto for 14.000 kroner.

To norske nettbanker har de siste dagene blitt angrepet av datakriminelle som har tatt kontroll mens kundene har vært inne i banken.

En kunde har blitt tappet for 14.000 kroner og Kripos etterforsker nå saken. DnB NOR er en av bankene som har vært under angrep.

– Vi har registrert fire tilfeller der svindlere har satt i gang betalinger i nettbanken ved å bryte seg inn elektronisk i privatpersoners PC-er. To av betalingene ble stanset i systemet, en av betalingene ble tilbakeført og i ett tilfelle har 14.000 kroner kommet på avveie, sier informasjonsdirektør Eivind Grønstad i DnB NOR ASA til TV 2.

Også SpareBank1 har opplevd angrep. Selv bekrefter de seks innbrudd på kunders PC-er og i to av tilfellene skal pengetransaksjoner være gjennomført. Ifølge banken er også to andre banker rammet.

DnB NOR sier de nå har igangsatt tiltak for å hindre at nye angrep vil finne sted, men vil ikke gå konkret inn på hvilke tiltak som er iverksatt.

Kripos ønsker ikke å si noe om hvilken status personen som sto som mottaker av de 14.000 kronene har i etterforskningen.

Verken politiet eller bankene vil gi noen detaljer om hvordan innbruddene har foregått.

(©NTB)