FORBUDT: Du kan ikke lenke til videostream på denne siden.

Annonse


Forbudt å lenke til nett-TV

En dommer i Texas har bestemt at nettstedet supercrosslive.com ikke får lov til å legge en lenke til direkteoverføringen av motorcross-arrangemeneter som ligger på nettstedet supercross.cc.com.

Flere dommer

I følge dommen reduserer lenkingen Supercross.cc.coms og selskapet bak (SFX) muligheter til å selge reklame og sponsorater.

Dommen er ikke den første i sitt slag. I 2001 slo en føderal domstol i USA fast at det er forbudt å lenke direkte til nettsteder der det finnes programvare som kan kopiere kommersielle DVD-plater.

Også i Norge

Og i Nederland ble en mann dømt for å ha linket til Scientoligikirkens hellige skrifter, skrifter kirken strengt vokter sin copyright på. Og her hjemme kom Høyestrettt i januar 2005 fram til at nettstedet Napster.no ikke kunne lenke til steder på nettet der de fantes piratkopiert musikk.

Annonse


Og nettstedet Mixmus.no inngikk i fjor etter en rettlsig prosess forlik med platebransjen. Nettstedet lenket bare til musikk som platebransjen selv hadde lagt ut i PR-øyemed.

Det er likevel første gangen at et nettsted blir nektet å linke direkte til et annet nettsted. Alle tidligere dommer har bare nedlagt forbud mot å bruke resssurser på andre nettsteder og presentere det som sitt eget materiasle – eller lenking til ulovlig materiale.

– Som Djengis Khan

Robert Davis, som driver Supercrossslive.com, er ikke nådig i sin egen dom over dommeren og nettstedet han nå må fjerne lenken til. Han mener SFX opptrer som den forhistoriske despoten Djengis Khan og påpeker at alt han gjorde var å linke til en videofil som starter brukerens egen mediespiller lokalt på PCen.

Kilde:
News.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse