Amazon skal nå selge film som streamet video.

Annonse


DRM-fri MP3 fra Amazon

Nettgiganten Amazon skal være i forhandlinger med musikkindustrien for å kunne tilby digital nedlasting av musikk i løpet av 2007. En talsmann for selskapet bekrefter at de er interessert i konseptet.

Det interessante er at Amazon skal være interessert i å tilby nedlasting av MP3-filer uten DRM(Digital Rights management). Det vil si at formatet ikke favoriserer enkelte musikkavspillere, og at det ikke vil bli restriksjoner på hvor mange ganger musikken kan brennes på CD eller hvor mange maskiner den kan lagres på.

Sukrer pillen med variabel prising

Plateselskapene vil nødvendigvis være skeptiske til salg av musikkfiler uten DRM. Amazon sukrer imidlertid pillen ved å tilby variabel prising av musikken. Platebransjen har lenge vært interessert i dette, men den største aktøren i markedet, Apple, har hittil nektet å gå bort fra sin prismodell der all musikken har lik pris.

Dersom Amazon bestemmer seg for å satse på nedlasting for alvor, er det grunn til å tro at selskapet også for alvor vil satse på film, TV-serier og spill. Ifølge Financial Times skal Amazon også være i samtaler med Sony om salg av filmer for PSP.

Annonse


Kilder:

The Register
Computers.net

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse