STRENGE KRAV: Klarer din PC å kjøre Vista?

Annonse


Dette må du ha for å kjøre Vista

Minimumskravet for å kjøre den siste versjonen av Windows er ifølge Microsoft en prosessor på 800 Mhz og 512 MB minne, samt et grafikkort som fikser DirectX 9 og en minimumsoppløsning på 800 x 600 pixler.

Hvis disse minimumskravene er oppfylt kan man kjøre Vista, men man får ikke brukt det nye grafiske brukergrensesnittet, Aero. For at datamaskinen skal fikse det må den være «Windows Vista Premium Ready», eller WVPR.

For å være «Windows Vista Premium Ready» nå maskinen ha en prosessor på minst 1 Ghz, 1 GB minne, den må har en DirectX 9-kompatibelt grafikkort med 128 MB minne og Pixel Shader 2.0. Den må dessuten har DVD-stasjon, en harddisk på minimum 40 GB med 15 GB ledig plass. Til slutt er det et krav at maskinen er tilkoblet nettet.

I en fersk undersøkelse blant amerikanske selskaper viste det seg at halvparten av PC-ene ikke oppfylte minimumskravene for Vista. Hele 94 prosent av PC-ene klarte ikke kravene som stilles for å være «Windows Vista Premium Ready».

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse