Ikke alltid like trygt å handle i matbutikken...

Annonse


ID-tyver lurte politiet

Da London-politiet slo til mot banden som spesialiserte seg på identitetstyver, rakk en av hovedmennene å slå på en bryter etter at han var lagt i håndjern. Dermed forsvant et av politiets viktigste beviser.

Håndjern-tabbe

Bryteren som Aleksei Kostap klarte å nå fram til fordi han hadde fått håndjern på forsiden av kroppen, slettet databaser som kan ha dokumentert bandens aktiviteter så langt tilbake i tid som ti år. I tillegg satte bryteren i gang kryptering av hele bandens nettverk. Denne koden er så avansert at politiets eksperter er sjanseløse. De hevder det vil ta 400 datamaskiner 12 år å knekke koden.

Politiet klarte likevel å finne beviser for svindel for minst 750 000 pund (ca. 9 millioner kroner). Kostap ble dømt til fire års fengsel, mens den antatte hovedmannen, Anton Dolgov, fikk seks års fengsel.

Økende problem

Bandens taktikk var å bruke stjålne kredittkortnumre til å handle dyr forbrukerelektronikk. Denne videresolgte de så på eBay. Under rassiaen fant politiet også 120 forskjelige sjekkhefter, samt offentlige dokumenter som skatteregister og manntall.

Annonse


Identitetstyveri er et stadig økende problem. Bare i Storbritannia har fire millioner innbygger opplevd å bli utsatt for identitetstyveri. ITavisen har tidligere skrevet om tyvenes nettverk, der stjålne kredittkortnumre og personnumre selges på nettet for en billig penge.

Kilde:
News.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse