hackingVISTA

Annonse


Vista-hack selges for 300 000

Dette hevder Raimund Genes, som er teknologidirektør i sikkerhetsfirmaet Trend Micro.

I følge Genes ligger prisene for kodesett og tips om hvordan hull kan utnyttes på mellom 125 000 og 185 000 kroner – alt etter hvor populær programvaren som har sikkerhetshullet er og kvaliteten på koden som utnytter det.

Zero Day til 300 000

Såkalte «bots» (maskiner som har blitt infisert av virus, og som opptrer som lydige tjenere for hackerne) og trojanske hester (programvare som sender informaskon fra maskiner og nettverk) selges for om lag 30 000 kroner.

Men gjevest av alt er Vista-hacks. Her kan prisen komme opp i flere hundre tusen kroner. I følge Trend Micro selges såkalte zero day exploits (programvare som utnytter et sikkerhetshull samtidig som det blir offentliggjort) for inntil 300 000 på den uoffisielle «hackerbørsen».

Annonse


– Tjener mer penger enn oss

Raimund Genes mener oppsiktsvekkende nok at hacker-økonomien nå er større enn antivirusbransjen.

– Jeg tror virusindustrien tjener mer penger enn antivirus-industrien, sier han.

PIN-kode for 3000

I tillegg til kode og instruksjoner om hvordan sikkerhetshull utnyttes selges kredittkortnumre og personnumre i stor stil. Her ligger prisene betydelig lavere. Et kredittkortnummer med PIN-kode selges for rundt 3000 kroner, mens personnumre, hjemmeadresser og fødselsdatoer kan kjøpes for mellom 500 og 1800 kroner. Og vil du ha et gyldig førerkort, kan det oppdrives for litt under tusenlappen.

Aller billigst er PayPal-kontoer (betalingssystem i nettbutikker). Her ligger prisen på under en femtilapp for en gydlig konto du kan handle på.

Kilde:
wWeek.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse