Picture 3

Annonse


Leopard allerede i mars?

Neste og sjette versjon av Apples operativsystem OS X vil ifølge LoopRumors lanseres lørdag 24. mars. Hvis det skjer vil det være nøyaktig på dagen seks år etter at OS X 10.0 ble sluppet.

Operativsystemet, som har kodenavn Leopard, vil koste det samme som en lisens på 10.4 Tiger koster i dag, nemlig 129 dollar, noe som vil si 1.190 kroner her hjemme.

Tidligere har mange ment at operativsystemet vil bli lansert på MacWorld Expo i januar, men dette er nok i tidligste laget. Apple har lovt at 10.5 vil slippes «en gang i første halvår 2007».

Det som derimot ikke er et rykte er at Leopard vil støtte filsystemet ZFS (Zettabyte File System). Dette filsystemet ble laget i 2004 av Sun Microsystems og brukes i de siste versjonene av Solaris og OpenSolaris.

ZFS bygger på åpen kildekode og de fleste regner med at det vil dukke opp i framtidige distribusjoner av Linux og BSD. Den maksimale filstørrelsen i ZFS er 16 exabyte, altså 16 milliarder gigabyte. Til sammenligning er den maksimale filstørrelsen i FAT 32 fire gigabyte og i NTFS 16 gigabyte.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse