skandiabanken

Annonse


Skandiabanken kaster ut Linux-brukere

Etter Skandiabankens siste runde med systemoppgraderinger, får svenske Linux-brukere ikke lenger tilgang til nettbanken sin. Skandiabanken vil ikke ta kostnadene ved å tilby støtte for flere operativsystemer.

– For få Linux-brukere

Skandiabanken har hatt støtte for Linux i mange år, men nå møtes svenske Linux-kunder av en beskjed der de blir bedt om å bytte operativsystem dersom de fortsatt vil ha tilgang til nettbanken sin.

Årsaken er at svenske Skandiabanken mener at det er for få Linux-brukere til å forsvare fortsatt støtte for operativsystemet.

Ifølge svenske Skandiabankens pressetalsmann Lars Holmquist har selskapet aldri offisielt hatt støtte for Linux. De har heller ingen planer på kort eller lang sikt om å endre holdning i denne saken.

Annonse


– Uverdig av Skandiabanken

Linuxbrukere som har vært i kontakt med Skandiabanken har blitt bedt om å bytte operativsystem eller å bruke en funksjon i nettleseren Mozilla Firefox som har deg bytte brukeragent slik at det ser ut som man bruker et annet operativsystem.

Reaksjonene fra Linux-miljøet har ikke latt vente på seg:
– Det er uverdig å diskriminere kunder på så løst grunnlag som hvordan nettleseren identifiserer seg. Det skaper tvil om den tekniske kompetansen hos Skandiabanken, samt for deres rutiner for testing og produksjon, skriver en skuffet bankkunde i en e-post til Computer Sweden

Tekniske problemer

ITavisen har mottatt flere henvendelser fra frustrerte norske Skandiabanken-kunder etter at de opplevde lange perioder med nedetid etter helgens oppgradering.
– Ønsket om å være tidlig ute med nye løsninger kan også forårsake feiltrinn. Dessverre tråkket vi feil denne gangen, skriver leder Øyvin Thomassen i Skandiabanken på Bankens egne nettsider.

Ikke problem med Linux i Norge

Edit: Artikkelen omhandler situasjonen vedrørende Skandiabanken i Sverige. Skandiabanken Norge opplyser at de ikke har fått tilbakemelding om problemer fra sine Linux-kunder.

Skandiabanken Norge har dog også som policy å ikke støtte Linux. Dette begrunner de med at Linux er en samlebetegnelse på svært mange OS; og at de ikke har ressurser til å teste opp mot alle disse.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse