IKKE BILLIG: iPhone vil koste omntrent det samme som toppmodelene til Nokia og Sony Ericsson.

Annonse


– iPhone vil koste 5000 kroner

Det er fortsatt snakk om rykter. Men når ryktene kommer fra ett av USAs største og mest velrenommerte analysebyråer er det grunn til å spisse ørene.

– Lanseres i første kvartal

I følge byråets analytiker Rebecca Runkle vil telefonen bli annonsert på MacExpo i San Francisco 9. januar. Men den vil ikke komme i butikkene før litt senere i første kvartal 2007.

Dette stemmer godt med andre rykter som har versert de siste dagene. De fleste antar at Taiwan-fabrikken som skal ha fått oppdraget med å produsere telefonene ikke vil rekke å fylle opp lagrene før et stykke ut i februar.

Høyere pris enn rykter

Mer oppsiktsvekkende er det at Runkles prisoverslag er høyere enn den prisen Digg.com-grunnleggeren Kevin Rose opererer med. Da han sprakk den påståtte nyheten om iPhone tidligere denne måneden, kostet telefonene henholdsvis 249 dollar (om lag 1496 kroner) for 4 GB-modellen og 449 dollar (om lag 2698 kroner) for 8 GB-modellen.

Annonse


I følge Morgan Stanley vil prisen ligge en god del høyere. Runkle er skråsikker på at 4 GB-utgaven vil koste 599 dollar (om lag 3600 kroner) , mens 8 GB vil ligge på 649 dollar (om lag 3900 kroner).

På samme nivå som Nokia

Oversatt til norske priser med moms vil iPhone her i landet dersom analysebyrået har rett ligge på anslagsvis 4500 og 5000 kroner. Det er omtrent de samme som de sprekeste musikktelefonene fra Nokia og Sony Ericsson koster uten abonnement.

Runkle hevder også at telefonen vil komme i flere farger, og at den er bredere enn iPod nano, men smalere enn en standard 30 eller 80 GB iPod.
Kilde:
Reghardware.co.uk

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse