Annonse


Microsoft slipper robotvare

Verdens største programvareselskap ser nå enden på PC-alderen og begynnelsen på maskiner som gjør mye mer enn å vise grafikk på en skjerm.

Samarbeider med Lego

Derfor har de nå lansert sitt versjon 1 av Microsoft Robotics Studio, et Windows-basert verktøy som gjør det mulig for utviklere på en enkel måte å utvikle styringsprogrammer for avanserte roboter.

Systemet samarbeider med flere eksisterende, kommersielt tilgjengelige robotplattformer, blant annet Legos NXT Mindstorms og iRobots robotstøvsuger Roomba.

Gratis for private

Den beste nyheten er kanskje likevel at programvaren er gratis for private brukere. Selskaper som ønsker å utnytte programvaren kommersielt, må ut med 99 dollar – om lag 650 norske kroner.

Annonse


Robotvaren er i utgangspunktet åpen, slik at den fritt kan videreutvikles av hobbyprogrammerere. Samtidig har Microsoft kunngjort at de vil være sponsor for Robocup neste år. Robocup er den årlige konkurransen for robot-entusiaster, og går av stabelen i Atlanta i juli.

Microsoft Robotics Studio ligger foreløpig ikke ute på Microsofts download-senter, men vil trolig være å finne der i løpet av kvelden norsk tid.

Kilde:

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse