firefox_logo2

Annonse


Hver fjerde europeer bruker Firefox

Siden april har Firefox-andelen økt med nesten fire prosentpoeng – fra 19,4 til 23,2 prosent. Det kommer fram i en fersk undersøkelse som det franske analysefirmaet Xiti.

Store forskjeller

Men slett ikke alle er like begeistret for den alternative browseren. Minst interesse for Firefox finner man i Spania, der det kun er 13,7 prosent av nettbrukerne som sverger til denne nettleseren. Men i Slovenia forholder det seg stikk motsatt. Der er Firefox-andelen oppe i hele 40,5 prosent, melder ComON.dk.

Danmark ligger sammen med Spania, Ukraina og Holland nederst i Firefox-utbredelsen i Europa.

Firefox til husbruk

En interessant detalj fra analysen viser av bruken av Firefox øker utenfor arbeidstiden. Etter kontortid er folk leie av Explorer og vil heller ha Firefox, kan tallene tyde på. Samtidig har man ikke så mye valg på med hensyn til hvilke nettlesere man bruker på jobb.

Annonse


Selv om Firefox er populær i Europa blir vi slått av både Australia og Asia. Der ligger andelen Firefox-brukere på 23,4 prosent.

Firefox 3.0 Alpha kalles bare Paradiso, og er ikke klar i ferdig versjon før om ett års tid. Men alelrede nå kan du teste den – som vanlig helt gratis.

Her kan du lese mer om undersøkelsen.

Firefox 3.0 Alpha kan du laste ned HER

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse