hackingVISTA

Annonse


Vista-beskyttelsen cracket

På diverse torrentsider og hackerfora har Vista-cracken spredd seg i rekordfart de siste dagene.

Den 1,5 gigabyte store filen heter «Microsoft Windows Vista Local Activation Server-MelindaGates» og lar brukerne aktivere business-versjonen av Vista.

Aktiveringsserver

Hvis Vista ikke aktiveres kan det tilsynelatende svært godt beskyttede operativsystemet kun brukes gratis i en måned før maskinen i praksis blir ubrukelig.

Metoden som brukes baserer seg på en hacket utgave av Microsofts «Key Management Service» (KMS). KMS gjør at en bedrift med mange Vista-lisenser kan kjøre en Microsoft-autorisert aktiveringsserver på lokalnettet og dermed aktivere Vista uten å kontakte Microsoft for hver kopi, skriver Annonse


Storkunder

«Microsoft Windows Vista Local Activation Server-MelindaGates» lurer KMS-systemet ved hjelp av et VMware-image av en KMS-server.

KMS-tilbudet gis kun til kunder som har 25 eller flere Vista-brukere. Maskinene må aktivere Vista ved å koble seg til KMS-serveren hvert halvår.

Vista er det første operativsystemet fra Microsoft som krever at også storkundene aktiverer hver eneste installasjon. Målet med dette er naturligvis å redusere piratkopieringen, men nå ser det ut til å få motsatt effekt.

Denne cracken fungerer ikke på Home- og Ultimate-utgaven av Vista. Den skal heller ikke være spesielt enkel å kjøre – skal man tro de mange som som spør «hvordan gjør man dette egentlig?» på pirat- og hackerforumene.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse