TRÅDLØS: Biler som denne kan snart snakke med hverandre via WiFi.

Annonse


Trygg trafikk med WiFi

Nei, det handler ikke om å surfe på nettet og chatte med vennekretsen mens du har en hånd på rattet og et halvt øye på veien.

«Hilser» på andre biler

Tvert om handler det om å avverge kollisjoner. Bilprodusenten Daimler-Chrysler tester nå ut et nytt system basert på standard trådløst nett av den typen som de fleste har hjemme.

Nettet skal gjøre det mulig for biler å kommunisere, slik at de kan ha glede av hverandres kunnskaper. Når en bil kommer for nær deg, sendes det ut signaler som gjør at bilene «hilser» på hverandre og utveksler data om føreforhold, trafikkulykker – og kanskje også radarkontroll.

Oppdatering av programvare

Teknologien føyer seg inn i serien av elektroniske nyvinninger inne bilindustrien, som autoparkering, selvstyring, radarbasert antikollisjonskontroll og GPS-systemer som tar hensyn til både vær- og trafikkforhold når ruten legges opp.

Annonse


Også oppdatering av bilens programvare kan nå skje via trådløst nett, slik vi har sett med nyere tyske biler. Daimler-Chrysler-systemet er finansiert fra Europa, så det er grunn til å tro at systemet også vil dukke opp her etter hvert.

Kilder:
Edmunds.com
Dailytech.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse