_MG_1845

Annonse


Den ultimate spillboka?

Spillinnkjøp kan være et mareritt for de uinnvidde. Sjangere, plattformer og systemkrav er ofte ekstremt forvirrende. Tror vi, vi har jo naturligvis full oversikt. Men så er ikke Book of Games skrevet for oss.

Boken er et svært så ambisiøst prosjekt. En bok som forsøker å gi leserne mer eller mindre komplett oversikt over spillbransjen, aktørene, spillene, sjangrene og maskinvaren. Skrevet på en tilgjengelig og nøytral måte, skal utgivelsen veilede deg i spillverdenen.

Mengder med info

Det interessante er at boken er et norsk initiativ, startet av de to gründerne bak GameXplore-systemet, Bendik Stang og Hans Christian Bjørne. Disse oppslagsverkentusiastene har tidligere forsøkt seg på butikkbasert database over spill, med informasjon som skulle veilede kjøpere om hvilke sjangere spillene var i, hva spillbarheten gikk ut på og lignende. Alt presentert på en tilgjengelig og oversiktlig måte.

Book of Games er imidlertid noe større. Flere anerkjente forfattere, blant annet spillforskeren Jørgen Kirksæther, har bidratt med informasjon om alle de nye spillkonsollene (inkludert nykommerne PlayStation 3 og Wii), om sjangere og hva som skiller dem, og skrevet en del interessante bakgrunnsartikler.

Annonse


Blant annet inneholder boken en egen introduksjon til MMORPG-fenomenet, og et eksklusivt tisiders intervju med Funcom om den kommende Age of Conan.

Hvilket spill skal du kjøpe?

Brorparten av boka er imidlertid informasjon om faktiske spilltitler. Forfatterene tar for seg rundt 150 spill fordelt på sjangere, som skal være nøye utvalgt til å representere sine sjangere best. Hver sjanger introduseres og forklares, og enkeltspillene får to sider hvert, med kort oppsummering av tematikken, utfordringene, og informasjon om spillets lengde, vanskelighetsgrad, lignende spill, flerspiller, aldersgrenser og utgivelse. Og en rekke fine skjermbilder.

_MG_1840

Boka er ikke noe definitivt oppslagsverk altså, siden det er såpass få spill med. Den omfatter kun titler gitt ut de siste årene, og tar naturligvis ikke med seg de aller ferskeste titlene som Gears of War eller Zelda.

Meningen er at Book of Games skal bli en årlig utgivelse, og dermed vil spilloversikten oppdateres fullstendig hver høst for å reflektere alle de ferske spillene som har kommet til.

Det er vanskelig å si hvorvidt boka blir en suksess, men én ting er klart: Mye jobb har gått inn i prosjektet, og resultatet er en komplett guide til spillkjøpere. Kanskje ikke de mest hardbarka entusiastene, men foreldre og andre som sliter med å forstå forskjellen på rollespill og strategi, og Xbox og PlayStation 2, vil forhåpentligvis få nytte av den.

Du kan lese mer om Book of Games her, og boka kan kjøpes blant annet hos Komplett.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse