FORBUDT: Å skyte folk i Counter-Strike kan gi tyskere ett års fengsel.

Annonse


Vil straffe voldelige spillere

Det som for alle andre enn tyske politikere på høyresida kan se ut som en juridisk absurditet har nå blitt en het potet i tysk samfunnsdebatt.

– Kan bruke nåværende lov

Debatten kommer i kjølvannet av skoletragedien i Nordrhein-Westfalen forrige måned, der en 18-åring skjøt vilt om seg og såret 37 mennesker før han tok sitt eget liv. Mannen ble seinere beskrevet som en einstøing med stor interesse for våpen og skytespill.

Nå vil flere delstatspolitikere i delstaten Bayern bruke paragraf 113 i den tyske straffeloven mot deltakere i voldsspill. Blant dem er Bayerns innenriksminister Günther Beckstein og delstatens ministerpresident Edmund Stoiber.

Ett års fengsel for å spille

De to kristeligdemokratiske (CSU) politikerne mener det allerede er grunnlag for å gi ett års fengsel for voldelig opptreden i spill – uansett om det bare er fantasifigurer som blir skadd.

Annonse


De mener at et slikt forbud mot voldelig oppførsel internt i spill ikke trenger noen ny lov. Den eksisterende straffeloven forbyr allerede voldelig og truende oppførsel. det gjelder også i en virtuell verden der flere enn en person er involvert, hevder de.

Tysk selvsensur

Tyske spill-leverandører praktiserer allerede en utstrakt selvsensur som ikke finnes verken i Norge eller andre land. Blant annet er det ingen som lider en blodig død i den tyske utgaven av Counter-Strike. De som blir truffet, forsvinner i løse lufta framfor å segne om i en blodpøl, slik de gjør i den opprinnelige utgaven.

I kjølvannet av skoletragedien, som er den andre i Tyskland i løpet av to år, vil flere politikere ha forbud mot det de kaller «vold og trusler mot mennesker eller menneskelignende vesener» i dataspill. Forbudet skal gjelde salg og produksjon så vel som deltakelse i både onlinespill og enbruker-spill av ultra-voldelig karakter.

Den tyske venstresiden har uttrykt skepsis til et slikt forbud, og mener det økende voldsproblemet i landet snarere må løses ved å forbedre oppvekstmiljøet for ungdom.

Kilde:
der Spiegel

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse