TORRENTENS FAR: Bram Cohen, har Asbergers syndrom, noe som gjør ham i stand til å konsentrere seg mer enn de fleste. Nå bruker han noen av mill

Annonse


BitTorrent kjøper µTorrent

Bram Cohens selskap BitTorrent har brukt noe av investorpengene de har fått den siste tida til å kjøpe den beste og minst ressurskrevende av torrentklientene, nemlig µTorrent.

Slås sammen

BitTorrent er selskapet som står bak fildelingsprotokollen med samme navn. En protokoll som er i ferd med å drive store deler av kulturindustrien til vanvidd.

Selv om BitTorrent har sitt eget program, har både den javabaserte torrentklienten Azureus og den svært lite ressurskrevende µTorrent drevet utviklingen av teknologien framover.

Meningen er nå at den offisielle klienten skal slås sammen med µTorrent etterhvert.

Annonse


Ifølge utvikleren av µTorrent, svensken Ludvig «Ludde» Strigeus, vil ikke oppkjøpet føre til store endringer for brukerne, både brukerforumet og hjemmesiden vil fortsette som i dag.

Mobiltelefon-torrent

– Utviklingen av µTorrent vil fortsette og koden vil brukt brukt til TV-er, mobiltelefoner og andre ikke PC-baserte plattformer som krever lettvektsklienter, skriver Strigeus på brukerforumet.

Azureus regnes av mange som den mest avanserte og beste torrentklienten, men ulempen er at den i praksis krever en dedikert maskin for å yte sitt beste.

µTorrent finnes i dag kun for Windows, men nå vil det bli utviklet både en Linux- og en macutgave av programmet.

Hvor mye Strigeus fikk for µTorrent er foreløpig en godt bevart hemmelighet.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse