USKADET:  ITavisens spillanmelder Thomas blir utvilsomt glad for nyheten om at spilling ikke er skadelig for helsa. Her med Nintendo Wii.

Annonse


– Wii-fjernkontrollen er farlig

I følge Nintendos advarsel er det viktig å feste stroppen som følger med rundt håndleddet. I tillegg bør hendene være tørre. Og sist, men ikke minst: Det farlig å kaste fjernkontrollen, slik at den treffer andre!

Store skader

Advarselen kommer etter at at flere såkalte «early adopters», spillere som allerede nå har kjøpt konsollen i Japan og USA, har rapportert om store skader på TV og annet utstyr etter at fjernkontrollen glapp taket.

Det er til og med opprettet en egen nettside der spillere legger inn bilder av ødelagte TVer, hjemmeutstyr og PCer som er ødelagt etter å ha blitt truffet av en flygende fjernkontroll.

– Så ikke kontrolleren komme

En av innsenderne på nettsiden, som har det passende navnet Wiihaveaproblem.com, beskriver tragedien slik:

– Jeg vedder to dollar på at Sony-receiveren som mer avbildet her ikke så at Wii-fjernkontrollen kom.

Nettstedet har hittil registrert 13 ødelagte stropper, sju knuste TVer og to laptoper med skader etter ukontrollert veiving med fjernkontrollen.

Advarer i e-post

Dette har fått Nintendo til å reagere umiddelbart. I en e-post som er sendt ut til presse og et utvalg kunder ber de spillere utvise den aller største forsiktighet i omgangen med fjernkontrollen.

Foruten rådene om å feste stroppen og ikke hive fjernkontrollen, sier Nintendo at det også er viktig å ha tilstrekkelig fritt pmråde rundt seg når man veiver. I motsatt fall kan jo både menensker, dyr og materiell ta skade.

Nintedo Wii kommer i salg i Norge i morgen.

Kilder:
Yahoo/Reuters
Joystiq.com

Annonse


Annonse