Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Også i bransjeorganisasjonen RIAA finnes det ulovlige fildelere. (Ill.: RIAA.com)

Platebransjen lukter på MP3

De store plateselskapene prøver nå ut MP3-filer uten DRM.

Etter å ha forsøkt å selge musikkfiler med kobibeskyttelse og restriksjoner i flere år har musikkindustrien innsett at det er på tide å tenke litt nytt.

Nå prøver underholdningsindustrien seg med MP3-filer uten noen beskyttelse overhodet.

Eksperiment

Gjennom datterselskapet Blue Note Records tilbys den nyeste singelen til Norah Jones som en MP3-fil til amerikanske brukere av Yahoos musikktjeneste, i tillegg til et par spor av det kristne rockebandet Relient K. Prisen er 99 cent per spor.

MP3-initiativet er et eksperiment for å undersøke hvor stor etterspørselen er etter musikkfiler som kan spilles av på alle typer musikkspillere. Ved å selge ubeskyttede MP3-filer får plateselskapene tilgang til det store markedet av iPod-eierne.

Nøler

Mange artister har solgt MP3-filer i flere år, men dette har stort sett dreid seg om independent-artister på mindre uavhengige selskap. EMusic har solgt nesten 100 millioner MP3-filer uten restriksjoner. Til tross for suksessen har de store selskapene nølt med å følge etter, men nå kan det se ut til at de er i ferd med å endre strategien.

Stikkord: itavisen, mp3