Annonse


– Mobiltelefoner varer maks fire år

Dette kom fram under starten på rettssaken som skal avgjøre hvor lang reklamasjonstid norske kunder egentlig har når de kjøper mobil.

– Skriver for mye SMS

Ved normal bruk har våre telefoner en forventet levetid på tre til fire år, sa Håkan Blom fra Nokias kundeservice, som var innkalt som vitne i saken mellom Elektronikkbransjen og norske forbrukermyndigheter.

Også konkurrenten Sony Ericssom ga uttrykk for samme syn. Begge selskapene mente at vi skriver så mye SMS, tar så mange bilder og spiller så mye musikk at telefonene umulig kan overleve i mer enn tre til fire år.

Vil anke

Forbrukermyndighetene mener at mobiltelefoner skal ha en reklamasjonstid på fem år, på linje med andre kapitalvarer. Mobilbransjen mener imidlertid at regelen ikke gjelder deres produkter, fordi de ikke er bygd for å vare så lenge. Derfor vil de ha to års reklamasjonstid, på linje med annet bærbart utstyr.

Annonse


Selve rettssaken ble unnagjort i går, og dom ventes på nyåret. Mobilprodusentene har antydet at de vil anke saken dersom de taper saken i Oslo Tingrett.

Kilde:
VG.no

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse