KAPRER MOBILEN: Det amerikanske justisdepartementet vil la FBI bruke mobiltelefoner som mikrofoner til romavlytting for å få has på New York-ma

Annonse


Tillater romavlytting med mobil

Amerikanske tenåringsmødre har hatt muligheten lenge. Nå får også FBI tillatelse til å drive romavlytting ved hjelp av mikrofonen på mobiltelefonen.

Beryktet mafia-familie

Den beryktede Genovese-familien i New York har hittil vist seg å være svært flinke til å avsløre New York-politiets forsøk på rom- og telefonavlytting. Også andre metoder har vært nytteløse i kampen mot mafiafamilien.

Nå har USAS justisdepartement innvilget tillatelse til å avlytte “medlemmer av en organisert kriminell gruppe som er vare for tradisjonelle overvåkingsmetoder” ved hjelp av mobiltelefoner, noe som innebærer at man kan fjernaktivere mikrofonen i mafiabossenes telefon. Slik skal politiet forhåpentligvis skaffe seg informasjon om nettverk, planer og bevegelser.

Dersom de skumle mafiabossene leser nyheter på internett innimellom, har de antagelig tatt ut batteriene og kastet mobilen for lenge siden.

Annonse


Kilde:
Engadget

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse