Hopp til navigasjon Hopp til innhold
VIRTUELL EIENDOM: Flat Sand Beach koster 60 000 kroner. Ikke så dyrt for en villa med strandlinje, kanskje... (Ill.: Anshechung.com)

Mangemillionær på virtuell eiendom

Vil du ha villa med strandlinje for 60 000 kroner? Da kan en tyske læreren Ailin Gräf hjelpe deg. Hun er eiendomskonge i nettverdenen Second Life.

Den kinesiskfødte kvinnen er den første som har klart å tjene en million dollar i den virtuelle nettverdenen Second Life. Gräfs alter ego er Anshe Chung, og under det navnet opptrer hun som eiendomsbaron med et kongomerat av fem meglerdivisjoner i 130 regioner i nettverdenen.

Virtuelt intervju

I utgangspunktet har Gräf tjent såkalte Linden dollars, en i utgangspunktet ikke-konvertibel valuta som bare finnes i Second Life. Men nå kan hun omsette disse «pengene» i ekte, hard cash for til sammen 1 million dollar – om lag 6,1 millioner norske kroner.

Den norske avisen Dagens Næringsliv har gjort et intervju med Gräf, eller rettere sagt avataren Chung (gjennom journalistens egen SL-avatar Moferai Moore).

Høy kvinneandel

I intervjuet forteller Gräf at hun allerede for to år siden tjente 200 dollar (om lag 1300 kroner) om dagen på Second Life, og at hun etter hvert fant ut at dette kunne videreføres til å bli mer enn et vanlig levebrød.

Second Life har 1,5 millioner brukere hver dag. Ca. 45 prosent av dem er kvinner. 3700 nordmenn er hittil registrert som brukere. Også her skal kvinneandelen være betydelig høyere enn i andre nettsamfunn.

Kilder:
Ansechung.com
Dagbladet.no
Tb.no

Stikkord: internett