Virus-Malware-np

Annonse


De ti største IT-truslene

Hackere med uærlige hensikter vil for alvor forsøke å skade mobilen din i 2007. Vi kan også vente oss flere virusangrep i videoklipp samt økte mengder bildespam, mener McAfee Avert Labs.

IT-sikkerhetsfirmaet har offentliggjort topp ti-listen over IT-sikkerhetstrusler i 2007.

McAfee har registrert mer enn 217.000 trusseltyper. I tillegg er det tusenvis av trusler som ennå ikke er identifisert. Disse truslene spres i stadig større grad av profesjonelle og organiserte kriminelle, skriver Jyllandsposten.

Topp 10-listen

I tilfeldig rekkefølge

Annonse


– Mobiltelefoner er ventet å bli det store målet for virusangrep i takt med den eksplosive veksten i smartphone-markedet. At man synkroniserer mobilen med pc-er og andre enheter er også med på å øke risikoen.

– Tallet på nettsider som er laget for tyveri av passord vil vokse. For eksempel falske loginsider til eBay.

– Mengden av spam, og da særlig båndbreddekrevende bildespam vil fortsette veksten.

– Populariteten til deling av video på nettet gjør det opplagt for hackere å gå etter mpeg-filer som våpen til å spre skadelige programmer.

– Adware blir mainstream. Uønskede programmer vil vil et ordinært kommersielt verktøy.

– Identitetstyveri og tap av data vil fortsatt være høyt på dagsordenen. Denne typen kriminalitet skyldes ofte sårbare IT-systemer, tyveri av datamaskiner og backup på avveie.

– Mengden av bots, altså programmer som utfører automatiserte oppgaver, vil vokse.

– Parasitter eller virus som endrer filene på en disk vil gjøre et comeback.

– Antall rootkits på 32-bits-plattformer vil vokse, men muligheten for å beskytte seg mot dem vil også blir bedre.

– Sårbarheten i populære programmer vil fortsatt skape uro, blant annet på grunn av det store svarte markedet for kjøp og salg av opplysninger om sårbarheter og exploits.

Økt profesjonalisering

Forskerne hos McAfee har også observert en klar økning i profesjonaliseringen og organiseringen når det gjelder produksjon av malware.

Ifølge McAfee kan man finne utviklindsteam som skriver ondsinnet programvare og som har et strømlinjeformet salgs og distribusjonsapparat.

– Datamaskiner er blitt en del av hverdagen vår på svært kort tid og derfor er det store muligheter for å skuffe inn penger på å skrive malware, sier nordisk sjef Daniel Kollberg i McAfee.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse