Annonse


Superdisk fra Fujitsu

Hittil har det bare vært teori, men nå er det en realitet: Ved hjelp av et sinnrikt system som involverer en helt nye måter å tenke på har den japanske harddiskprodusenten Fujitsu klart å presse enda mer ut av en tradisjonell harddisk.

Optisk leser

Mange innen bransjen venter på helt nye teknologier som skal gjøre lagringskapasiteten enda større. Fujitsu har valgt å satse på den etter hvert nokså gamle harddiskteknologien med magnetisk disk og lesearm.

Samtidig introduserer de en optisk leser i tillegg til magnethodet. Dette for å lokalisere det knøttlille området som magnethodet skal lese fra.

Virtuelt kjøleskap

I tillegg hevder de å ha løst problemet med varmefluktuasjon, et fenomen som forårsaker tap av data når temperaturtolerensene blir små. Løsningen er å introdusere en ørliten varmekilde og en like liten kjøleenhet (virtuelt kjøleskap, som Fujitsu kaller det).

Annonse


I går kunne Fujitsu presentere den nye teknologien, som trolig betyr at den tradisjonelle harddisken vil overleve ennå noen år før den blir erstattet av andre løsninger.

Kilder:
Fujitsu.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse