zxcvzxdbvxcb

Annonse


Les den store Vista-testen

Vår søsterpublikasjon DinSide Datas redaktør Bjørn Eirik Loftås har fulgt Vista-siden den aller første prøveversjonen ble tilgjengelig.

Endelig konklusjon

Endringene, forbedringene og feilrettingene har vært mange. Nå er programpakken som skal avløse Windows XP endelig ferdig.

Loftås konkluderer med at Vista bidrar med vesentlige oppgraderinger på funksjons- og sikkerhetssiden i forhold til XP. Han mener det er hevet over en hver tvil at Vista på disse områdene er betydelig bedre enn forgjengeren.

Ikke ferdig

Samtidig er Vista er langt fra like gjennomprøvd som XP. Mye av koden er skrevet fra bunnen av, og Loftås tviler på at det bare er han som har opplevd og vil oppleve problemer.

Annonse


Heller ikke Windows XP var ferdig fra starten. Først da SP2-oppdateringen kom ble det orden i sysakene. I tillegg er systemkravene nokså voksne.

Ting tar tid

Samtidig er de aller fleste nye funksjonene i Vista å få gjennom tredjepartsleverandører også for XP, og det vil ta lang tid før supporten og oppdateringer til XP vil avsluttes.

Med andre ord er det ingen grunn til å forhaste seg. Du kan godt leve med Windows XP en stund til.

Det er i første omgang bare bedrifter som kan kjøpe Vista nå. Vanlige forbrukere vil først kunne kjøpe operativsystemet 30. januar, og de første maskenene med Vista forhåndsinstallert vil neppe komme før i mars. De som kjøper ny PC nå, vil imidlertid få oppgradering fra XP til en rimelig penge.

Les hele testen HER

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse