LOVLIG: Film2Home.no tilbyr nedlasting av Warner-filmer til 139 kroner stykket.

Annonse


Lovlig filmnedlasting i Norge

Det er det svenske selskapet Bonver som som nå har startet opp nedlastingstjenesten Film2Home i samarbeid med filmselskapet Warner Home video.

Jobbet i fem år

Første storfilm ut er «Superman returns». Men tjenesten har også et stort antall gamle filmer for streaming og nedlasting. Standardprisen på nye titler vil være 139 kroner, mens eldre titler vil ligge på 99 kroner. Supermann er med andre ord et introduksjonstilbud.

– Vi har jobbet med dette i fem år, og føler at vi nå har klart et tilbud som kan konkurrere med ulovlig nedlasting. På sikt vil vi også åpne for brenning av filmer til DVD, sier grunnlegger Gerard Versteegh.

Bundet til Windows

Tjenesten er bundet opp til Internet Explorer og Windows Media Player, og kopibeskyttet med Microsofts DRM. Du kan for eksempel ikke overføre filene fra en maskin til en annen. Og Mac- og Linux-brukere kan bare glemme å laste ned.

Annonse


– Om maskinen din går i stykker og du må overføre filene på en ny harddisk, kan du ringe oss. Så ordner vi det, sier daglig leder i Norge Stig Gustavsen.

Får konkurranse

Han sier at de etter hvert også vi komme med et tilbud til Mac-brukere, uten å spesifisere dette nærmere.

Filene du laster ned er typisk på nærmere 3GB, så bildekvaliteten er bra. Men HD-kvalitet, som WMV-formatet åpner for, er ennå et stykke unna. Lyden er Dolby Digital 5.1 surround.

Film2Home er først ute med en slik tjeneste i Norge, men har allerede konkurranse fra de mange videokioskene som tilbyr filmer via ulike kabelnett og bredbåndsleverandører. også iTunes skal begynne med film. I første omgang i USA, men trolig etter hvert også i Europa.

Se også: Digi.no

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse