USA og Australia har åpnet for rettsdokumenter via Facebook. Vil dette snart også skje i Norge?

Annonse


Dømt til spill-avvenning

En svensk 15-åring er blitt tatt hånd om av barnevernet etter en dom i landsretten. Retten slår fast at gutten har spilt strategispill på nettene, skulket skolen og vist tegn på aggressiv oppførsel når familien har forsøkt å bryte mønsteret.

Blåkors for gamere i Gøteborg

Nå har 15-åringen havnet på behandlingshjem, etter at de maktesløse foreldrene fikk medhold i at oppførselen var selvdestruktiv. Dermed kan staten ta over omsorgen.

Det er sjelden i Sverige at ungdommer får behandling for dataspill-avhengighet. I Gøteborg har imidlertid No Game, et behandlingssted for dataspill-avhengige, eksistert i et halvt år. No Game-sjef Mikael Ericsson sier at på langt nær alle som behøver hjelp, oppsøker den.

Ifølge Ericsson er det vanlig at skolearbeidet begynner å lide som følge av spillingen. I og med at spilling ofte skjer på nettene, fører dette også ofte til at gamerne sover mindre, spiser dårligere mat, og krangler mer med foreldrene sine.

Annonse


– Mye hyl og skrik

– Hvis de vil spille men ikke får lov, så får de abstinenser. Hvis foreldrene truer med å ta fra dem PC-en, truer de deres kjæreste eiendel. Som oftest blir det mye hyl og skrik, sier Ericsson.

Hittil har bare gutter og menn søkt hjelp hos No Game. De får tilbud om gruppeterapi, i begynnelsen opptil flere ganger i uken. 99 prosent av de som søker hjelp oppgir at de er avhengige av online-spill, med World of Warcraft som den vanligste synderen.

Kilde:
IDG.se

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse