FETT BETALT: Break.com tilbyr betaling for innsendte videoklipp for å hevde seg i konkurransen med YouTube.

Annonse


YouTube-konkurrent betaler for videoer

Nettsteder med brukergenerert innhold er i ferd med å bli så populære at de nå betaler for å kunne konkurrere om det beste innholdet.

Opptil 13 000 kr i honorar

Break.com, en konkurrent til Google-eide YouTube, har nylig økt honoraret for innsendte videoer til 400 dollar, eller 2600 kr. Er videosnutten animert, noe som innebærer langt mer arbeid, kan honoraret komme opp i 13 000 kr.

Ifølge Break.com har pengene foreløpig ikke hatt noe å si for kvaliteten på videoene som kommer inn, og at flertallet av videoene fortsatt inneholder vanlige folk som snakker om seg selv. Nettstedet opplever likevel langt større pågang av innhold, og tror på suksess på lang sikt.

Lanserte karrieren med falsk tenåringsjente

Mange tror nå at de brukergenererte nettstedene for video og musikk vil bli en reell konkurrent til film- og TV-bransjen. Nettfenomenet Lonelygirl15, som ble kjent etter at YouTube-brukerne avslørte henne som en australsk skuespillerinne, har skapt karriere for sine opphavsmenn.

Annonse


Break.com er ikke det eneste nettstedet som betaler for videoklipp. Revver plasserer annonser i videoklippet og deler inntektene med brukeren.

Break.com, som også markedsfører seg selv som “et nettsted for gutta”, tilbyr også 325 kr for et bilde av “dagens dame”.

Kilde:
News.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse