Vista

Annonse


Spår rask overgang til Vista

Overgangen fra eldre Windows-versjoner til det nye operativsystemet fra Microsoft, Windows Vista, vil gå langt raskere enn ved tidligere systemoppdateringer, mener en programvareanalytiker.

Rekordraskt

Inntil 15 prosent av PC-brukerne vil bytte til Vista allerede i løpet av 2007, sier David Mitchell, analytiker med programvare som spesialfelt hos Ovum.

– Om spådommen slår til kan det gjøre Vista til det raskest voksende operativsystemet noensinne, sier han.

Til sammenligning til mellom 12 og 14 prosent av PC-brukerne over til XP i løpet av det første året det var på markedet

Annonse


Stor etterspørsel

Vista får drahjelp fra markedet gjennom en rask overgang både hos bedrifter og vanlige forbrukere. Bedrifter som er med i Microsofts Software Assurance lisensprogram vil få Vista-oppgraderingen automatisk.

– På forbrukersiden har det også vært stor etterspørsel. Se bare på hvor mange som har kjørt betaversjonen av Vista, sier Mitchell.

Vista er tilgjengelig for bedriftsmarkedet fra og med 30. november, altså torsdag denne uka. Forbrukerne må vente til 30. januar.

Verre for Office

Men Office 2007, som slippes samtidig som Vista, vil neppe få den samme gjennomslagskraften, ifølge Mitchell.

– Mange ser antakelig ikke poenget med å oppgradere Office nå. Men når den nye versjonen begynner å dukke opp på kontorene er det trolig at også forbrukerne vil oppgradere, sier Mitchell.

Office får heller ikke drahjelp fra OEM-salget. Kjøper man en ny PC får man Vista på kjøpet, men Office er stort sett ikke med i slike pakker.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse