MORSOM: Bitende og skarp samfunnskritikk i en humoristisk, men samtidig alvorlig innpakning.

Annonse


Prisbelønnet film gis bort gratis

Dokumentaren «The Corporation» vant mer enn 20 priser på den prestisjetunge Sundance-festivalen i 2004 – inkludert publikumsprisen.

Nå har Mark Achbar, som laget filmen, bestemt seg for å gi den bort til verden.

The Economist ga «The Corporation honnør som et «overraskende rasjonelt og logisk sammenhengende angrep på kapitalismens viktigste institusjon», nemlig aksjeselskapet.

Psykopater styrer verden

Hovedpoenget i filmen er at aksjeselskapet er ensidig selvsentrert mot bunnlinjen og verdiskapning for aksjonærene og viker ikke tilbake for å påføre andre risiko og skade i jakten på profitt.
Selskapet kjennetegnes ved et oppblåst selvbilde og ynder å reklamere for seg selv i store ordelag som best, størst og ufeilbarlig. Selskapet mangler evne til langsiktige, forpliktende relasjoner og manipulerer alt og alle til egen fordel gjennom overfladisk PR-sjarm. Det mangler empati, tar ikke frivillig ansvar for egne handlinger og viser ingen evne til anger, ifølge Dagbladets omtale av filmen.

Annonse


Dette svarer punkt for punkt til diagnosen «anti-sosial personlighetsforstyrrelse» – på folkemunne kjent som psykopati.

Bonusmateriale

Mark Achbar har laget en offisiell torrent av filmen. Torrenten har til og med bonusmateriale. I tillegg til en høykvalitets DVD-rip av filmen følger det med et 40 minutter langt intervju med Joel Bakan, forfatter av boka filmen er basert på.

Selv om torrenten er gratis, ber regissøren og produsenten om en liten frivillig donasjon.

– Etter at filmen ble lagt ut i august har vi fått inn 635 dollar – vel 4.200 norske kroner, sier Achbar.

– Burde gjort det før

– Torrenten er en storartet måte å komme i kontakt med folk og holde publikum oppdatert med det vi driver med, sier Achbar til Torrentfreak.

– Det eneste jeg angrer på er at jeg ikke gjorde dette før, sier han.

Last ned «The Corporation Filmmakers’ Official Download Edition (1.76GB)»

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse