LOVBRYTER: Kontroversielt australsk lovforslag vil forby MP3-spillere.

Annonse


Australia vil forby MP3-spillere

Akkurat som i resten av verden, er opphavsrett gjenstand for opphetede debatter i Australia. Aller mest debatt er det rundt et lovforslag som rett og slett gjør det forbudt å eie utstyr som kan benyttes til piratkopiering.

– Ikke ute etter «vanlige folk»

Dersom lovforslaget skulle bli vedtatt, kan en eier av en videospiller, PC eller MP3-spiller måtte betale en bot på 65 000 australske dollar (i overkant av 300 000 kr), eller dømmes til fengsel i inntil fem år.

Landets justisminister har forsikret om at loven er beregnet på proffene som piratkopierer i stor stil, og at man ikke er ute etter å ta «vanlige folk». Likevel er mange bekymret dersom loven skulle bli vedtatt.

YouTube-brukere i faresonen

Ifølge Brian Fitzgerald, sjef for det juridiske fakultet ved Universitetet i Queensland, vil store deler av Australias befolkning stemples som kriminelle dersom lovforslaget går gjennom. For eksempel vil en tenåringsjente som legger ut en video av seg selv på YouTube der hun mimer etter favorittbandet sitt, kunne idømmes høye bøter for brudd på opphavsretten.

Annonse


Det er ventet en heftig debatt i det australske parlamentet de neste månedene før loven skal opp til endelig vurdering.

Kilde:
IDG.se

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse