Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Aldri mer kabler?

Vil ha 100 Gbps ethernet

Ethernet, som en gang begynte med 10 Mb per sekund, kan snart nå hele 100 Gigabit per sekund.

Innen få år vil den nesten svimlende overføringshastigheten 100 Gigabit per sekund være standard for Ethernet, skriver svenske Macworld.

Etter suksessen med 10 Megabit per sekund kom fast ethernet med 100 Mbps, deretter kom dagens standart Gigabit ethernet og nå er 10 Gigabit rett rundt hjørnet.

Takket være den åpne standarden har mange produsenter sørget for at prisene har holdt seg lave på utstyr, noe som har bidratt til suksessen.

Den nye rekordhastigheten på 100 Gbps eksisterer foreløpig kun som et mål for gruppen som har satt seg fore å øke overføringshastigheten på ethernet. Gruppen som jobber i IEEE (Institute of Electrical and Electronics Engineers) planlegger å bruke optisk teknologi for å øke hastigheten mellom prosessorene i nettverksutstyr.
Varmeutvikling og økt energiforbruk er også problemer som må løses.

Den nye hastigheten ble bestemt på et møte der også 40 Gbps, 80 Gbps og 120 Gbps ble diskutert. 100 Gbps ble valgt fordi man antar at denne hastigheten trolig vil være best til å møte behovene som finnes når teknologien er ferdigutviklet mot slutten av 2009.

Stikkord: itavisen, Maskinvare, nettverk