Microsoft og Novell samarbeider om patenter.

Annonse


Linux-miljøet slår tilbake mot MS

Linux-miljøet er ikke blide etter Steve Ballmers uttalelser om at Linux-utviklere snylter på Microsoft-patenter. Nå planlegger man mottrekk.

– Bare SuSE er lovlig

Bakgrunnen er Microsofts avtale med Linux-distributøren Novell, der man betaler en gjensidig kompensasjon for bruk av hverandres teknologi. Her har Microsoft hittil betalt mye mer til Novell enn omvendt, basert på antall kunder de to selskapene har.

Microsoft-sjef Steve Ballmer gikk nylig ut og sa at dersom du var Linux-bruker, er det bare Novells SuSE-distribusjon som er lovlig, siden denne betaler for bruk av Microsofts patenter. Han kom også med en skjult trussel om saksøke andre Linux-distribusjoner.

Linux-miljøet mener imidlertid at Ballmer beveger seg på kanten av loven med Novell-avtalen. I brukerlisensen til Linux står det nemlig klart og tydelig at Linux må gis bort.

Annonse


Hemmelige patenter

Nå vurderer man å endre GNU General Public License slik at den også inneholder et løfte om å ikke saksøke noen av de andre partene. Dersom man gjør det, vil alle Linux-brukere og -utviklere være beskyttet mot et Microsoft-søksmål.

I mellomtiden frykter miljøet at frykten for et Microsoft-søksmål skal presse brukerne fra den mest populære distribusjonen, Red Hat, over til Novells SuSE.

Microsoft har aldri sagt hvilke deler av Linux-programvaren som utnytter deres patenter.

The Inquirer

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse