TAR KONTROLL: De fleste vil vel foretrekke å ha full kontroll over webcammen selv.

Annonse


Skoleelever drev webcam-utpressing

Ved hjelp av en trojaner kunne 17-åringene fjernstyre webkameraer og mikrofoner i de andre elevenes soverom.

Deretter trueet de med å legge innspillingene ut på nettet, ifølge svenske PCförAlla.

Guttene, som kommer fra Allicante-området i Spania gjennomførte utpressingen ved å sende en infisert e-post til skolekameratene.

Mottakerne har så åpnet filen, som skulle inneholde ringesignaler til mobilen eller bilder fra den siste klassefesten. Trojaneren tok deretter over kontrollen av webkameraet eller mikrofonen og innspillingene ble sendt tilbake til utpresserne. Pengene hankes inn ved at de truer med å legge materialet ut på nettet.

Annonse


Elevene som ble utsatt for dette har blant annet blitt tatt opp på video fra soverommene sine. For å slippe unna fornedrelsen ved å bli hengt ut på nettet har det betalt summer på opp til 1.000 kroner til de to 17-åringene.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse