MILJØVERSTING: Skal du handle gulv på nettet, bør du holde deg unna denne butikken. I alle fall hvis du bryr deg om regnskogen.

Annonse


– Nettbutikker truer regnskogen

Nettbutikken Gulvnett.no selger tropisk trevirke fra regnskogen.

Ifølge den årlige Byggevareundersøkelsen som flere miljø- og forbrukerorganisasjoner utarbeider, er det nettbutikkene som hyppigst bryter anbefalingen om å ikke selge tømmer fra regnskogen. Nettbutikken Gulvnett.no er ifølge undersøkelsen den som selger mest regnskogstømmer. Butikken har selskap av flere andre forhandlere på nettet.

– Vi ser en trend der de større kjedene blir bedre, mens de mindre, uavhengige forhandlerne er verst sammen ned nettbutikkene, sier kampanjeansvarlig Nils Hermann Ranum i Regnskogfondet.

Likevel viser undersøkelsen av importen av regnskogtømmer går ned. Siden målingene startet i 2002 er importen halvert. At enkelte likevel fortsetter å selge utryddingstruet treverk undergraver den positive innsatsen fra andre, mener Ranum.

Annonse


Årets undersøkelse viser at de store byggevarekjedene klart har redusert sitt tilbud av produkter fra regnskogen. I år er Smart Club-kjeden, Montér, Byggmakker, Maxbo og Bygger’n alle kommet godt ut i undersøkelsen.

Gulvnett.no har etter kartleggingen lovet å stanse salget av tropisk tømmer fra nyttår.

(©NTB)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse