Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Antivirus kan bety at uvedkommende får enklere adgang til maskinen din, hevder sikkerhetseksperter. (Pakken på bildet er et tilfeldig valgt eksempel) (Ill.: AVG)

AVG Antivirus fortsatt gratis

Pop up-vindu skaper forvirring.

Mange brukere av AVG Antivirus har i den siste tiden kontaktet ITavisen og andre IT-medier med spørsmål om den populære antivirustjeneste AVG Free var i ferd med å droppe sine gratistjenester.

Oppfordrer til oppgradering

Dette er ikke tilfelle. Pop up-vinduet fra AVG er egnet til å skape forvirring, men selskapet forsøker bare å få brukerne til å oppgradere fra AVG Free 7.1 til AVG Free 7.5, som skal ha bedre ytelse, samtidig som den er Vista-kompatibel.

En talsmann for AVG innrømmer til den britiske nettavisen The Register at budskapet i pop up-vinduet kunne vært klarere formulert, men benekter at selskapet har noen planer om å gå bort fra sine gratisprogrammer. Talsmannen understreker dog at de som velger å kjøpe betalversjonen, får bedre support.

Stikkord: virus