FREMTIDENS LCD: Nå også med skarpere bilder.

Annonse


Klarere bilde på LCD

Samsung og Sharp jobber nå med teknologi som gjør at vi i fremtiden vil oppfatte bildet på LCD-skjermene som langt skarpere.

Uskarpe bevegelser forsvinner

I fremtiden kan vi forvente langt skarpere bilde på de dyreste LCD-TV-ene. Årsaken er ny teknologi som oppdaterer bildene ved 100-120 hertz, i motsetning til 60 hertz som er dagens standard.

Dette gjør at det som i dag oppleves som uskarpe bilder, spesielt ved raske bevegelser, vil forsvinne helt.

CRT er bedre tilpasset øyet

Her er det på sin plass med en liten forklaring: De gode gamle CRT-TV-ene er svært godt tilpasset hvordan det menneskelige øyet oppfatter bevegelser. De viser et visst antall bilder per sekund. Innimellom disse bildene vises en blank skjerm.

Annonse


Med LCD forsvinner ikke det ene bildet før det andre vises. Det vil si at skjermen ikke går blank mellom to bilder. Det er dette som oppfattes som uskarphet når vi ser på skjermen.

Kombinerer bilder

120 hertz-teknologien vil gi dobbelt så mange bilder per sekund på LCD-skjermene som dagens 60 hertz. Bildene er ikke bare en repetisjon av det forrige bildet, men en kombinasjon av det forrige og det neste.

Samsung og Sharp er blant produsentene som nå jobber for å utvikle denne teknologien, med tanke på å ha den på plass i de dyrere LCD-skjermene i løpet av kort tid. Sharp regner med å være de første som kan levere dette i en 1080p-skjerm. JVC har allerede noen 120 hertz-modeller i salg.

Kilde:
News.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse