NEDLAGT: Load 'N Go Videos hjemmesider er allerede borte fra nettet etter søksmålet.

Annonse


Hollywood raser mot iPod-film

Load ‘N Go Video selger DVD-er med en kjekk ekstratjeneste. De ripper, konverterer og laster inn filmen på iPoden din, en oppgave som ikke er så enkel for folk som ikke er datainteresserte. Ja, selv for nerder er dette en tidkrevende og omstendelig prosess.

Men ekstraservice av denne typen setter Hollywood-bossene svært liten pris på.

– Klart lovbrudd

Motion Picture Association of America (MPAA), Paramount Pictures, Twentieth Century Fox, Universal Studios, Warner Bros, Columbia Tristar Television og Columbia Pictures har nå saksøkt det lille Massachusetts-selskapet for brudd på opphavsretten, skriver Digital Millennium Copyright Act (DMCA), som trådte i kraft i 1998. Og siden Load ‘N Go Video må dekryptere DVD-en, og dermed bryte kopibeskyttelsen CSS (Content Scramble System) før den konverteres til et iPod-vennlig format, kan Hollywood ha en god sak her.

Annonse


Betale to ganger?

Men dette må selvsagt holdes opp mot filmkjøpernes rett til «fair use», Kritikerne hevder at søksmålet vil bety at filmselskapene faktisk vil forlange at kundene betaler for den samme filmen to ganger, en gang for hvert medium man vil spille den på.

En talsmann for et av filmselskapene bak søksmålet benekter imidlertid dette og peker på at søksmålet ikke er rettet mot kunder, men mot en bedrift som tilbyr det de mener er en ulovlig tjeneste.

Så kan man jo spørre seg hva som egentlig er forskjellen på å rippe en CD til iPoden i forhold til å rippe en DVD til samme bruk.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse