Denne konsollen er i ferd med å råtne på rot, skal vi tro lederen i ett av selskapene som leverer spill til Nintendos plattformer.

Annonse


Nestegenerasjon offisielt i gang

Amerikanerne kan altså offisielt slutte å bruke begrepet “nestegenerasjons spillkonsoller”. De kan i alle fall legge den på is i noen år. Nå som Xbox 360, PlayStation 3 og Nintendo Wii er mer eller mindre tilgjengelige i butikkene, er det opp til kundene å erklære hvilke av de nye konsollene som er mest interessante.

Xbox 360 har, som kjent, hatt en komfortabel oppstartsperiode på ett år, siden lanseringen i fjor høst. Denne helgen har imidlertid både PlayStation 3 og Nintendo Wii blitt lansert, til kaotiske tilstander og enorme køer.

Trange tider?

PlayStation 3-interesserte måtte imidlertid forvente å gå tomhendt hjem (eller eventuelt bli ranet), da kun mellom 200.000 og 300.000 maskiner sies å ha vært tilgjengelige. Nintendo Wii derimot var mer eller mindre fritt tilgjengelig. Nintendo lover å levere rundt fire millioner maskiner innen utgangen av året, og cirka halvparten av dem skal være satt av til det amerikanske markedet. Samtidig forventer selskapet å selge ut disse maskinene, og fire millioner solgte konsoller på et par måneder ville vært en formidabel suksess.

Det mest oppsiktsvekkende rundt lanseringen av PS3 og Wii i våre øyne er rapportene fra køkulturen. PS3-køene var preget av slåsskamper, skyteepisoder og sniking, og flere PS3-eiere ble ranet i etterkant. De ventende på Nintendo Wii oppførte seg rolig, passet på hverandre og var generelt hyggelige. Artig.

Annonse


Rapportene om både PS3- og Wii-maskiner som ikke fungerer som de skal har allerede også begynt å dukke opp. Det var altså ikke bare 360 som slet med “ring of death” i sin tid.

Det blir uansett veldig spennende å følge kampen fremover. Tidligere i år hevdet Microsoft at de ville selge 10 millioner maskiner innen utgangen av året. Vi er fremdeles litt skeptiske til dette tallet. PS3 er svært vanskelig å få tak i, mens Nintendo forventer et formidabelt salg av sin maskin. Vil Wii ende opp som den store vinneren av de første par månedene? Og hvordan vil salget utvikle seg utover i 2007, da både PS3 og Wii vil få et bredere spillutvalg?

Vi på vår side må vente og se. Wii lanseres i Europa først om et par uker, 8. desember, mens PS3 kommer ikke i våre butikker før mars neste år. Uansett, nå er nestegenerasjonen i gang – og nå er det opp til selskapene å levere det de har lovet.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse