SUPER SERIE: NBCs «Heroes» er en av høstens serier som rett og slett er for bra til at man orker å vente på at den skal dukke opp  på norske sk

Annonse


TV-sider for TV-torrent-slaver

Stadig flere frigjør seg fra TV-kanalenes sendeskjemaer ved hjelp av bittorrent-teknologien. TV-kanalene liker det dårlig, men så lenge TV-on-demand ikke er tilgjengelig er markedet overlatt til tv-piratene.

En ting er at mange foretrekker å se TV når det passer dem. Å måtte rekke hjem til en serie som begynner 21.45 blir et stadig mer absurd konsept. Kanskje like absurd som formålsløs kanalsurfing. «Er det noe på TV nå tro?»

TVNorge gjennomførte en undersøkelse for halvannet år siden som viste at de mistet 10 prosent av Lost-seerne på grunn av nedlasting. Tallet er neppe noe lavere i dag.

Et annet poeng er at det tar tid før de mest populære seriene kommer på norske TV-skjermer. For lang tid for mange. Populærkulturen er mer global enn noen gang og nasjonale TV-selskaper er i ferd med å bli irrelevante som distributør av populære tv-serier.

Annonse


Bedre kvalitet

Nedlastede TV-episoder har et vesentlig fortrinn som mange overser. Bildekvaliteten er stort sett alltid bedre enn det du får via kabel eller bakkenett. I mange tilfeller er kvaliteten høyere enn hva en DVD kan tilby. 720p-rippede standard 43 minutters tv-episoder som lastes ned på en snau halvtime, fyller opp omlag 1,4 GB av harddisken. Femkanals surroundlyd er i praksis standard på det meste av seriene som er tilgjengelig via bittorrent.

Men det kan være problematisk å få full oversikt over amerikanske tv-kanalers sendeplaner her på berget. Mange serier har lange pauser midt i sesongen og andre tas av plakaten før de har kommet skikkelig i gang. I tillegg er nettsidene til FOX, NBC, ABC og HBO stort sett helt ubrukelige.

Disse tre nettsidene er av en annen klasse. De forteller deg hvor lenge du må vente på cliffhanger-utløsningen – samtidig som de løser planleggingsproblemene og gir deg full oversikt – elegant og gratis.

Next Episode

Den enkleste tjenesten. Gir deg raskt overblikk over hva som sendes i dag, hva som ble sendt i går og hva som sendes i morgen. Om du registrerer deg får du tilgang til egen tv-liste og flere andre tilpasninger.

http://next-episode.net/

TV Calendar

Som navnet antyder. En kalender med oversikt over alle seriene som sendes på amerikanske skjermer. Kan tilpasses ved at du velger ut de seriene du vil følge. Resten forsvinner. Enkel og intuitiv i bruk.

http://www.pogdesign.co.uk/cat/

My Episodes

My Episodes er noe mer omfattende enn Next Episode og TV Calendar. Her er det full kontroll som gjelder. En frigjort TV-slaves drøm. Egne «forfallslister» via RSS. Litt småkrøllete oppsett, men skal du ha med deg alt er dette kanskje den beste tjenesten. Fortsatt under utvikling.

http://www.myepisodes.com/

Har vi utelatt noen vesentlige sider i denne oversikten? Bruk kommentarfeltet.
TV.com er ikke vesentlig.

Adresser til torrentsider hører heller ikke hjemme i kommentarene.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse