nanocash1

Annonse


Brukte MP3-spiller til millionkupp

I London klarte en gjeng kriminelle å avlytte datatrafikken til en minibank ved hjelp av en MP3-spiller. Deretter lagde de sine egne kort – kort som ble brukt særdeles flittig.

Tilsammen klarte de å komme seg unna med verdier for over 200.000 pund, nesten 2,5 millioner kroner.

Datatyveri

Metoden som ble brukt skapte panikk i bankverdenen da den ble kjent.

MP3-spilleren ble rett og slett koblet mellom telefonkabelen fra minibanken og stikket i veggen, som inntil for få år siden var lett tilgjengelig ved siden av frittstående minibanker i barer og bowlinghaller.

Annonse


Deretter ble datatrafikken, som kan minne om lyden fra en faks, tatt opp på spilleren.

For å dekode datatrafikken brukte de en såkalt «Modem Line Tap» som gjorde lyden om til vanlig tekst. Med alle kontoopplysningene i klartekst var det en enkel sak å lage nye kredittkort.

Perfekt kupp

Dette kunne vært historien om det perfekte kupp, men kriminelle gjør alltid en tabbe.

Hjernen bak det hele, 41-åringen Maxwell Parsons var nemlig passasjer i en bil som foretok en ulovlig u-sving.

Politiet stoppet bilen, ransaket passasjerene og dermed var det gjort. Parsons hadde et falskt kort i lomma som vakte en viss interesse hos lovens lange arm. Da politiet tok en titt hjemme hos ham fant de ytterligere 18 kort samt utstyr til å produsere nye kort, skriver The Times.

Ulovlig avlytting

Parsons ble nylig dømt til to og åtte måneders fengsel for bedrageri og ulovlig avlytting av telekommunikasjon. Bakgrunnen for den relativt milde fengselsstraffen skal være at politiet kun lykkes med å spore verdier for 14.000 pund, omlag 170.000 kroner, tilbake til Parsons.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse