Japanere elsker fortsatt Nintendo mest.

Annonse


Spillutviklerne elsker Wii

I den pågående konsollkrigen har Nintendo Wii fått seg en mektig alliert: Spillindustrien. Spillutviklerne liker Wiis ukonvensjonelle egenskaper, og det faktum at det koster halvparten så mye å utvikle et Wii-spill som et for PS3 eller Xbox 360.

Bøttevis med spill til jul

Med to potensielle spillslagere klare til lansering, og ytterligere 36 titler ventet før utgangen av året, kjører Nintendo en helt annen slipptakt på spill enn sine mer grafikkintensive konkurrenter.

Til sammenligning kan det nevnes at Gears of War, som slippes i disse dager til Xbox 360, er det første spillet som fullt ut utnytter de grafikkmuligheter som ligger i konsollen. Dette kommer først nærmere ett år etter at konsollen ble lansert.

Må vente lenge på grafikk-intensive spill

Også når det gjelder PS3 ventes det at ivrige fans må belage seg på å vente en stund før det kommer spill som virkelig lever opp til forventningene hva grafikk angår. Metal Gear Solid 4 vil antagelig være et av disse spillene. Dette spillet vil forhåpentligvis komme i løpet av 2007.

Pris er også en grunn til at utviklerne elsker Wii. En ting er at Wii er langt billigere å utvikle spill for, en annen ting er utsalgsprisen. I USA selges Wii for 250 dollar, omtrent halvparten av hva du må ut med for en PlayStation 3 eller Xbox 360.

Billigere spill

Det er derfor ventet at populære spill som The Legend of Zelda: Twilight Princess og det eksklusive skytespillet Red Steel, som slippes ved lansering, vil sørge for å få fart på Wii-salget.

Nintendo vil også selge sine Wii-spill noe rimeligere enn nestegenerasjonskonkurrentene. Dermed regner spillbransjen med at en stor andel solgte konsoller vil gi mange solgte spill. Som koster det halve å lage. Ikke rart Wii blir populær i stadig flere leire.

Nintendo Wii lanseres i Norge 8. desember. Konsollen ventes å være utsolgt i løpet av kort tid.

Annonse


Annonse