Svindlere finner stadig nye veier inn i din lommebok. Nå utnytter de finanskrisen.

Annonse


Kjemper om Phishing-tronen

Anti-phishing er det siste hete på nettleserfronten. Microsoft og Mozilla blir (overraskende nok) ikke enige om hvam som er flinkest i klassen.

To tester – to resultater

I to separate undersøkelser kåres to forskjellige vinnere. Firefox er den suverene vinneren i en test utført av Smartware technologies. I denne testen plukker Firefox opp 848 av 1040 kjente phishing-sider. Internet Explorer klarer bare 690.

Samtidig har 3Sharp gjennomført en studie der Microsofts Internet Explorer er den klare vinneren.
Explorer avslører ni av ti sider, og scorer 172 poeng, mot Firefox sine usle 106 poeng.

Jukselapp på prøven

Imidlertid er det én stor feil ved begge testene, som selskapene ikke opplyser om:

Annonse


Når det gjelder 3Sharp, har Microsoft betalt for undersøkelsen. Dette bør man vanligvis opplyse om, da det ellers kan så tvil om undersøkelsens troverdighet.

Når det gjelder Smartware-testen, er denne uavhengig. Imidlertid brukte man her det respekterte selskapet PhishTanks lister over suspekte sider for å teste de forskjellige nettleserne. PhishTank lager også en add-in for Firefox 2.0 som heter Site Checker. Denne bruker hele PhishTank-lista. Dermed kunne Firefox like gjerne hatt med seg jukselapp til denne prøven.

Det som er sikkert, er at behovet for phishing-beskyttelse er reellt. I takt med at stadig flere uerfarne PC-brukere kommer seg på nett, øker forekomsten av nettsvindel. Derfor har vi sikkert heller ikke sett siste slag i duellen om phishing-tronen.

Kilder:
BetaNews
The Register

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse