MOBILVIRUS-FORSKER: FSecures forskningssjef Mika Hypponen utenfor selskapets mobilvirus-laboratorium.

Annonse


Første brannmur for smarttelefoner

Samtidig som Symantec går ut og advarer om at smarttelefoner utgjør en stadig større sikkerhetsrisiko, er F-Secure først ute med brannmur til smarttelefoner.

Tenker ikke sikkerhet

Mange selskaper leverer etter hvert sikkerhetsprogrammer til smarttelefoner, i takt med økt utbredelse. I år vil det bli solgt fem ganger flere smarttelefoner enn PC-er.

Men mens telefonene blir stadig mer populære, spesielt hos bedrifter, er sikkerheten fortsatt ikke prioritert. Ifølge Symantec tillater 80 prosent av selskapene i deres undersøkelse at smarttelefoner har tilgang til bedriftens data. Samtidig er det bare 25 prosent som sikrer smarttelefonene sine.

Først i verden med brannmur

Virus og spionvare til smarttelefoner varierer i karakter, fra bluetooth-virus med massespredning, til svært målrettede angrep, der målet er å tappe telefonen til for eksempel en direktør for sensitive opplysninger.

Annonse


I dag kommer svært mange av smarttelefonene også med WiFi. Dette har FSecure tatt konsekvensene av når de nå lanserer den første brannmuren for smarttelefoner. Brannmuren vil være kompatibel med operativsystemene S60 3rd Edition og Symbian OS v9.

Smarttelefoner som allerede har FSecures mobilsikkerhetspakke installert, vil få brannmuren som gratis oppgradering. Andre kan kjøpe den for ca. 300 kr på selskapets nettbutikk.

Kilde:
The Register

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse