gmail

Annonse


– Gmail er virus

Flere dager forrige uke oppdaget Gmail-brukere som også bruker Microsofts sikkerhetsprogramvare Windows Live OneCare at Gmail ble flagget som en trussel.

Testet positivt for virus

Brukere som gikk inn på Gmail for å sjekke e-post, fikk beskjed om at systemet deres var infisert med et virus kalt BAT/BWG.A.

Microsoft kaller hendelsen et begrenset falsk positivt utslag, og har nå oppdatert signaturfilene i Windows Live OneCare. Problemene skal ha begynt forrige uke, da Google gjorde visse endringer på Gmail-siden.

Overivrige sikkerhetsprogrammer

Det er ikke første gang et sikkerhetsprogram har flagget trygge sider som utrygge. Tidligere i år flagget McAfees antivirus Microsoft Excel som utrygg, mens Symantec i sommer identifiserte et program fra den engelske statskirken som spionvare.

Annonse


Dette er ikke første gang Microsoft opplever problemer med Windows Live OneCare siden lanseringen i mai. I testperioden ble det oppdaget at Windows Live OneCare deaktiverer Computrace LoJack fra Absolute Software, en innretning som fungerer nesten som en nødpeilesender dersom laptopen blir mistet ellr stjålet.

Kilde:
News.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse